Mazemeler :
- 125 gr Tereyağ
- 125 gr Margarin
- 2 Adet Yumurta
- 1.5 sb Un
- 3 sb Tozşeker
- 1 Paket Karbartma Tozu
- 2 Paket Vanilya
- 1.5 sb Hindistan Cevizi
Yapılışı :
Karıştırma kabında havuz şeklinde ortasını açtığımız una margarin, tereyağ, 1 adet yumurta, un, tozşeker, vanilya ve kabartma tozunu ilave ediyoruz. Mazemelerimizi kulak memesinden biraz yumuşak bir kıvama getiriyoruz. Tezgahımıza un serperek hamurumuzu 1 cm kalınlığında açıyoruz. Ardından yuvarlak bir kalıpla keserek ayırdığımız yumurtanın beyazına buluyoruz. Son olarakta hindistan cevizine batırarak 180 dercelik fırında pembeleşmeden 20 dakika pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN !!!
No comments:
Post a Comment