Mazemeler :
- 2 adet yufka
- Yarım su bardağı tahin
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Üzeri İçin :
- Pudra şekeri
Yapılışı :
Yufkayı düz bir zemine seriyoruz. Üzerine tahin ve sıvıyağı karıştırıp sürüyoruz. Daha sonra tozşeker ve ceviz serpip, kalın sigara böreği şeklinde sarıyoruz. İkinci yufkamızada aynı işlemleri uyguladıktan sonra verevine kesiyoruz. 180 derecede pembeleşmeden pişiriyoruz. Daha sonra soğuyunca son olarak üzerine pudra şekeri serpip, servise hazır hale getiriyoruz. AFİYET OLSUN..."
DAHA FAZLASI İÇİN : MHR LEZZET
DAHA FAZLASI İÇİN : MHR LEZZET
No comments:
Post a Comment