Monday, January 7, 2013

0

MHR LEZZET : KESTANELİ PİLAV


Mazemeler :
  • 250 gr. kestane
  • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 çorba kaşığı Antep fıstığı
  • 1 çorba kaşığı badem
  • 2 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 10-12 adet kuru kayısı
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 çay kaşığı yeni bahar
  • 2`er çay kaşığı zencefil ve tarçın
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Tuz
Süslemek için :
  • Bir kaç dal Frenk maydonozu
Hazırlanışı :

Öncelikle üstünü çizdiğimiz kestaneyi fıranda pişirin veya ocakta tavanın içinde közleyin. Daha sonra pişen kestanelerimizin kabuklarını soyun ve iri iri doğrayın. Badem ve antep fıstığını üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 20 dakika bekletin. Suyu süzüp, kabuklarını elinizle sıvıyarak temizleyin. Dolmalık fıstığı ve sıcak suyun içinde 10 dakika bekletiğimiz daha sonra küp küp doğradığımız kuru kayısı ve kuru üzümü terayağı ile birlikte tencerede kavurun. Sıvıyağıda ekleyip fıstığın rengi dönene kadar kavurun. Kestaneyi de ekleyip bir kaç kez çevirin. Yıkanmış ve süzülmüş pirinci ilave edin ve kısık ateşte 3-4 dakika kavurun. Bahartları kattıktan sonra şöyle bir çevirip sıcak suyu koyun. Su kaynayınca ocağın altını kısın ve suyunu çekene kadar pişirin ve sonra ocaktan alın. Yarım saat demlendikten sonra karıştırın ve pilavı servis tabağına tepeleme bir görüntü olucak şekilde aktarın. Arzuya göre közlenmiş bütün kestaneler ve frenk maydonozuyla süsleyin ve ılık olarak servis yapın. AFİYET OLSUN!!!

                DAHA FAZLASI İÇİN : MHR LEZZET

No comments:

Post a Comment

back to top